IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производителността на труда в САЩ намалява през второто тримесечие

Разходите за труд в Страната на неограничените възможности са нараснали, а заради по-ниската ефективност на работната сила някои компании няма да наемат нови хора или да увеличават заплатите

18:31 | 09.08.11 г.
Производителността на труда в САЩ намалява през второто тримесечие

Производителността на труда в САЩ е намаляла в периода април – юни 2011 г. за второ поредно тримесечие, съобщи Bloomberg.

Производителността на труда в неселскостопанския сектор се е понижила с 0,3% през второта тримесечие на годишна база. Спадът за първото тримесечие е ревизиран до 0,6 на сто, показват данни на министерството на труда на САЩ.

Статистиката показва, че са се повишили разходите за труд в Страната на неограничените възможности. Разходите на един зает през второто тримесечие са скочили с 2,2% на годишна база.

Намаляващата ефективност на работната сила и растящите разходи означава, че много компании няма да могат да наемат нови хора или да увеличават заплатите.

Агенцията отбелязва, че тези данни показват още един аспект на икономическия застой, което може да притисне Федералния резерв на САЩ да предприеме допълнителни мерки за насърчаване на растежа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още