IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Япония: Курсът на йената е силно надценен

На този етап финансовият министър на страната не коментира вероятността от валутна интервенция

13:33 | 02.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
Япония: Курсът на йената е силно надценен

Курсът на йената е „силно надценен“, категоричен е министърът на финансите на Япония Йошихико Нода, цитиран от Wall Street Journal. По този начин той ясно е показал разочарованието от факта, че йената продължава да поскъпва и да достига рекордни нива.

„По принцип е желателно фундаментите да бъдат отразявани на пазара, а от тази гледна точка йената е силно надценена. Движението й продължава да бъде единствено в посока нагоре“, е заявил Нода по време на редовна пресконференция на кабинета.

На този етап финансовият министър на Япония е отказал коментар по темата дали може да се очаква интервенция на пазара с цел обезценка на валутата. Той обаче е признал, че поддържа близък контакт с чужди централни банки.

Тази нощ йената достигна до ниво 76,29 йени за долар. Това е едва на няколко пипса от рекорда, поставен срещу зелените пари на 17 март – 76,25 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още