IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производственият сектор в САЩ с ръст през юни

Индексът за производствената активност в САЩ се повиши до 55,3, но според анализатори това още не е окончателен сигнал, че слабостите са преодолени

18:10 | 01.07.11 г.
Производственият сектор в САЩ с ръст през юни

Темпото на ръст в производствения сектор в САЩ през юни се увеличи за първи път от 4 месеца, което дава знак за оптимизъм за задъханата икономика, се посочва в съобщение на Institute for Supply Management, цитирано от Ройтерс.

По данни на института индексът за производствената активност в САЩ е нараснал до 55,3 пункта в сравнение с 53,5 пункта през май.

Това е доста над очакванията за 51,8 пункта цитирани в изследване на Ройтерс. Ако показателят е над 50 пункта, производството нараства.

Новината донякъде успокои страховете за икономическото възстановяване в САЩ, но анализатори твърдят, че това все още не е ясен знак, че настоящата слабост в растежа е останала в миналото.

„Рано е да се каже дали слабостта е отминала. През миналия месец имахме доста голям спад. В момента виждаме някакво възстановяване“, заяви Робърт Бръска, старши икономист във Fact and Opinion Economic в Ню Йорк.

След публикуването на данните борсовите индекси тръгнаха нагоре, докато държавните ценни книжа поеха в обратна посока, а доларът увеличи ръста си спрямо йената.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още