IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Потребителското кредитиране в САЩ с 3,1% ръст през април

От Федералния резерв отчитат увеличение за седми пореден месец

22:29 | 07.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Потребителското кредитиране в САЩ с 3,1% ръст през април

Размерът на потребителските кредити в САЩ е нараснал със сезонно коригиран темп от 3,1 на сто на годишна база през април. Това е седмо поредно повишение на потребителското кредитиране, показват данни на Федералния резерв, цитирани от MarketWatch.

Увеличението на портфейла от потребителски кредити възлиза на 6,25 млрд. долара, като към края на април общият му размер е 2,43 трлн. долара.

Ръстът надвиши предварителните прогнози на анализаторите.

За март увеличението на потребителските кредити бе ревизирано до 4,82 млрд. долара, след като първоначалните данни показаха нарастване с 6 млрд. долара.

Увеличението на портфейла от потребителски кредити през март идва въпреки свиването при кредитните карти, където кредитите намаляват с 1,4 на сто на годишна база. Това се равнява на 943,52 млн. долара.

Месец по-рано бе отчетен минимален ръст на отпуснатите с кредитни карти кредити – 36,70 млн. долара.

Нереволвиращите кредити, каквито са например типичните потребителски и студентски кредити, както и тези за покупка на потребителски стоки, се увеличават с 5,3 на сто на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още