IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs оряза прогнозата си за долара

В рамките на следващите 12 месеца анализаторите на банката предричат около 9% обезценяване на долара заради проблемите на САЩ

14:40 | 19.05.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs оряза прогнозата си за долара

Анализаторите на Goldman Sachs понижиха прогнозата си за долара, обявявайки, че очакват слаби месеци за американската икономика в сравнение с представянето на останалите водещи страни, пише Wall Street Journal.

През следващите три месеца двойката евро/долар ще се търгува около 1,45 EUR/USD, след като по-рано се очакваше движение около 1,40 EUR/USD. За следващите шест месеца перспективата пред долара също е влошена, като вместо 1,45 се очаква курс от около 1,50 долара за едно евро.

Що се отнася за хоризонт от една година, анализаторите на Goldman Sachs очакват курс от 1,55 долара за евро.

Към момента двете валути се разменят на ниво 1,42 EUR/USD, което означава, че в рамките на година се очаква обезценка на долара от около 9 на сто.

Като основна причина за актуализираната си прогноза анализаторите на Goldman Sachs посочват дисбалансите по текущата сметка и увеличаващия се натиск на дълговите пазари.

„На фона на все още високата безработица, необходимостта от ограничаване на разходите на правителството и слабостите в сектора на недвижимите имоти перспективите за растеж на САЩ остават доста по-ограничени от тези на други държави и региони“, обясняват от Goldman.

От друга страна, посочват от банката, ситуацията в Европа е стабилна, тъй като несигурността относно дълговата криза вече е била калкулирана от пазарите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Съгласен съм, че на САЩ не им пука за другите, но обезценяването е точно в полза на американския народ. Нали точно този народ също е масово и много задлъжнял. На Уол Стрийт му е все едно - банките печелят от такси и разлики между лихвите по взети и дадени пари, така че докато през тях текат кредити, те си прибират тяхното, без значение от нищо друго. Е, да, частта от американския народ, която има спестявания (примерно пенсионни фондове) може също да загуби и вероятно ще загуби и точно там е голямата болка и се търси решение (което да прехвърли и тези загуби на други). Така ми се струва на мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
lozkhris
преди 13 години
Точно така !! Това е истинската цел - отписване на дълг. Именно затова Китай не отвързва юана - просто защото е на-големият кредитор на САЩ !! За съжаление никой не прозира тази простичка истина, а Амерка, естествено, тенденциозно я премълчава. ФЕД и Администрацията упорито и последователно работят за срив на долара, без да се интересуват изобщо от последствията от това за останалия свят. Единственото, което има значение е Уол Стрийт - изобщо не им пука за американския народ, безработицата и инфлацията. Последната е на нива от около 5-6% поне - това се прикрива с безсмислени и манипулирани данни. Това се е случвало и преди - през 70-те, когато Америка е докарана почти до фалит и до инфлация от над 10% !! Трябвало е да дойде Пол Волкър за да сложи край на вакханалията. Сега, за съжаление нов Волкър няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
no-credit
преди 13 години
Мдааам! Голдман прогнозира 9% обезценка на долара за година. Задача за 7-ми клас: С такъв темп, за колко години ще бъде стопен щатския дълг ако лихвите по него са 3% (т.е. годишната обезценка е 6%)?Отговор: за 11 години ще е на половина.Това е обаче спрямо еврото. А ако вземем предвид, че и то се обезценява, да кажем с 4% годишно, то тогава, САЩ-ския дълг ще е преполовен само за 6.5 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още