IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителското доверие в САЩ с изненадващ ръст през април

Нагласите на потребителите към пазара на труда се подобряват, инфлационните очаквания също спадат

17:32 | 26.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Потребителското доверие в САЩ с изненадващ ръст през април

Потребителското доверие в САЩ се е повишило изненадващо през април като следствие от спада на инфлационните очаквания и подобряването на краткосрочните перспективи за частния сектор в страната, пише Ройтерс.

Индексът на Conference Board показва, че нагласите на потребителите се повишават до 65,4 пункта през април, след като месец по-рано показателят е бил на ниво 63,8 пункта.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за стойност на индекса на потребителското доверие до 64,5 пункта.

Индексът на очакванията пък е нараснал от 81,3 пункта през март до 82,6 пункта през април. Оценката на текущите условия пък е най-висока от ноември 2008 година – 39,6 пункта.

Подобряват се нагласите на потребителите към пазара на труда. Делът на онези, които посочват, че е трудно да се намери работа, пада от 44,4 на 41,8 на сто в рамките на месец. Онези, които твърдят, че има голямо предлагане на работа се увеличават от 4,6 на 5,2 на сто.

Очакванията на потребителите за поскъпването на живота през следващите 12 месеца също се понижават.

На този фон щатският долар остава относително стабилен спрямо еврото, като курсът на двете валути към 17:20 часа българско време е 1,4635 долара за евро. Зелените пари отстъпват минимално срещу йената до 81,67 йени за долар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още