IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработицата в Германия падна до рекордно ниско ниво

Нивото на безработица пада до 7,1% през март, а броят на безработните лица е с 55 хил. по-малък в сравнение с февруари

15:21 | 31.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>Търсенето на работна ръка в&nbsp;Германия е стабилно в началото на тази година. <em>Снимка: Sxc.hu</em></p>

Търсенето на работна ръка в Германия е стабилно в началото на тази година. Снимка: Sxc.hu

Безработицата в Германия се понижи рязко за втори пореден месец през март, като падна до най-ниското си равнище, откакто данните за обединена Германия започват да се публикуват за първи път преди две десетилетия.

Нивото на безработица пада до 7,1% през март, а броят на безработните лица е с 55 хил. по-малък в сравнение с февруари и се понижава до 3,005 млн. души.

Това е поредното доказателство, че търсенето на работна ръка в страната е стабилно в началото на тази година, пише Ройтерс.

Пазарните очаквания бяха за понижение на безработицата до 7,2% в сравнение със 7,3 на сто през февруари.

Немското правителство въведе редица схеми за повишаването на заетостта по време на рецесията, включително субсидии за почасова заетост. Това помогна на пазара на труда в страната да понесе по-леко сътресенията от рекордното свиване на немската икономика през 2009 г.

Еврото поскъпва с 0,6% срещу щатския долар днес и към 15:15 ч. българско време едно евро се разменя срещу 1,4206 долара.

Повишението на единната валута дойде след излезлите малко по-рано днес данни за неочакваното ускорение на инфлацията в еврозоната до 2,6% на годишна база през март.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още