IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговията на дребно в САЩ расте стабилно въпреки кризата

Покупките на дребно се увеличават за осми пореден месец през февруари

16:10 | 11.03.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Търговията на дребно в САЩ расте стабилно въпреки кризата

Търговията на дребно в САЩ продължи да се увеличава стабилно, отбелязвайки най-бързите си темпове на ръст за последните четири месеца през февруари.

Покупките на дребно се увеличават с 1% на месечна база, което е осмият им пореден месечен ръст и най-силният от ноември насам. За това в голяма степен обаче допринасят по-високите цени на петрола, които увеличават оборота на бензиностанциите в страната, които участват в статистиката за продажбите на дребно.

Сред 13-те категории стоки с по-силен ръст се отличават продажбите на автомобили. Данните за продажбите на автомобили в САЩ през миналия месец показаха, че са нараснали до 13,38 млн. единици на приравнена към годишна основа база, или най-високото ниво от изтичането на правителствената програма за насърчаването на покупките на нови автомобили през август 2008 г.

Пазарните оценки бяха за увеличение на търговията на дребно с 0,8% на месечна база, след като през януари нараснаха със 0,7 на сто.

Ако се изключат автомобилите, продажбите на дребно отчитат ръст от 0,7% на месечна база, който отговори на пазарните очаквания.

Щатският долар поскъпва за втори ден срещу еврото и напредва с 0,1% днес до 1,3788 долара за евро към 16:10 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
actionmonster
преди 13 години
"... въпреки кризата"За каква криза говорите??? Отдавна САЩ излязоха от нея!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още