IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Покоят на пазарите спря пропадането на еврото

Търговията днес е с доста ниска ликвидност заради посрещането на Деня на благодарността в САЩ

17:30 | 25.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Покоят на пазарите спря пропадането на еврото

Еврото успя да прекрати пропадането си и днес се стабилизира около 1,3340 EUR/USD. Това се случва на фона на доста ниска пазарна ликвидност заради посрещането на Деня на благодарността в САЩ.

За момента разпродажбите при еврото спряха, коментира за MarketWatch анализаторът на Societe Generale Питър Франк.

Едва в началото на месеца евро/долар се търгуваше на нива над 1,41 EUR/USD, припомня медията. Оттогава обаче на единната валута изключително силно натежаха проблемите на Ирландия и нуждата от намеса на Европейския съюз и Международния валутен фонд.

„Перспективите за еврото зависят много от това дали ще има достатъчно политическа воля, която да го изведе от кризата“, коментира Джейн Фоули, валутен анализатор в Rabobank. Според нея в средносрочен план случващото се в Ирландия ще продължи да тежи на единната валута.

Днес доларовият индекс отстъпва с 0,22 на сто до 79,69 пункта. Спрямо японската йена зелените пари напредват с 0,04 на сто до 83,53 йени за долара, а по отношение на паунда лирата губи 0,04 на сто до 1,5761 GBP/USD.

Като цяло денят е белязан от ниска пазарна активност. Петролът поскъпва с 0,55 на сто до 84,32 долара за барел, а златото остава без промяна спрямо вчера при 1 372,90 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:27 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още