IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Частният сектор в САЩ е създал 43 хил. работни места през октомври

Коригираните данни за септември излязоха доста по-добри от предварителните, което дава надежди за стабилизиране на пазара на труда

14:42 | 03.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Частният сектор в САЩ е създал 43 хил. работни места през октомври

Частният сектор в САЩ е създал 43 хил. работни места през октомври, показват данните на института ADP. Това дава сигнали, че пазарът на труда в най-голямата икономика в света се стабилизира, съобщава Ройтерс.

Данните излязоха доста по-добри от предварителните прогнози на анализаторите, които бяха за създаване на 20 хил. работни места, допълва агенцията.

Позитивна новина е и ревизията на данните за септември, които показват, че тогава в страната са били изгубени 2 хил. работни места. Първоначалните данни бяха далеч по-мрачни, като в тях се говореше за закриване на 39 хил. работни позиции.

В петък ще бъдат публикувани официалните правителствени данни за безработицата в САЩ през октомври. Тогава ще стане доста по-ясно в каква посока се движи американската икономика, коментират анализатори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още