IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатор: Около долара се наблюдава истинска паника

Възможно е доларовият индекс да се смъкне под 72 пункта още преди края на октомври, показва технически анализ

13:56 | 15.10.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
Анализатор: Около долара се наблюдава истинска паника

Силно вероятно е доларовият индекс да продължи пропадането си и да се смъкне под 72 пункта още през октомври. Това показва технически анализ, изготвен от анализатора Бил Макларън, цитиран от CNBC.

Толкова ниско ниво не е наблюдавано на пазара от средата на 2008 година, когато еврото постави исторически връх от над 1,60 EUR/USD.

“Това, което се случва, е истинска паника. Ако тя продължи, без проблем ще видим доларовия индекс под 71 пункта“, посочва Макларън. Според него дъното на настоящото движение ще бъде достигнато на 29 октомври, като съществува и малка вероятност за разпродажби още около 20 октомври.

Макларън признава, че е очаквал доларовият индекс да достигне дъно на 20 октомври, но темпът на разпродажби може да доведе до задълбочаване на предварително очаквания спад.

Към момента доларовият индекс е на ниво от 76,5 пункта, като днес се наблюдава отстъпление с 0,2 на сто. Показателят измерва движението на зелените пари срещу кошницата от валутите на шестте основни търговски партньора на САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 23.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
mirin
преди 13 години
не е вярно това, Америка отива на хиперинфлация !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
Nabludatel777
преди 13 години
Пич ти си МНОГО болен!!! "малките работни китайчета"...лелеле каква заблуда !!! Ами *** ти в Китай да видиш какво е да работиш като роб и да имаш само за ядене . И от работа пак на работа...Нека да им е зле на "дебелите американци" и да продават на "работливковците" технологии. В Китай заплата от 200 долара се смята за адски висока и невероятна...тя е в заводите на "Тойота"...а да те видя теб с 300 лв. на месец като ядеш само ориз и лук колко ще си щастлив и работлив!!!Баси хората ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 4
rosybabe
преди 13 години
Да им е честито на дебелита американци. Малките работни китайчета ги превзеха без един изтрел.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
otbg
преди 13 години
но колкото и ликвидност да наливат бернанке и другите корифеи юана винаги ще бъде по-слаб от долара и търговския дефицит ще си стои все толко зле. Само ще им падне стандарта на горките американци, а как ни учиха що е то капитализмъ и как невидимата ръка регулира пазарите ... :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още