IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анализатор: Валутните движения са „безпрецедентни“

Около плановете на Фед има голяма неяснота и е възможно пазарите да останат изненадани, предупреждава Дерек Халпъни от Mitsubishi UFJ

16:35 | 14.10.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
Анализатор: Валутните движения са „безпрецедентни“

Нивото на колебания на курсовете на валутните пазари е „безпрецедентно“ с оглед бързия спад на американския долар от последния месец. Това е мнението на Дерек Халпъни, ръководител на европейското поделение за валутни изследвания на Mitsubishi UFJ, цитиран от CNBC.

Според Халпъни пазарът прескача от една тема в друга. Той посочва, че на 13 септември едва една от общо 45 водещи банки е очаквала еврото да скочи до 1,40 EUR/USD в рамките на следващите 12 месеца, а това се случи едва месец по-късно.

„С оглед размера на движенията, които наблюдаваме на валутния пазар, съвсем спокойно може да се каже, че наблюдаваме безпрецедентна ситуация“, смята Халпъни.

„Инвеститорите би трябвало да внимават в преследването на валутните колебания, защото върху долара има голям натиск заради "ясните сигнали", че Федералният резерв ще започне нова програма за увеличаване на ликвидността“, предупреждава анализаторът.

Според него около плановете на Фед има голяма неяснота и е възможно пазарите да останат изненадани от действията на американската централна банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Lucifer
преди 13 години
Ами нали на това се крепи успехът, на изнеадата от "ясните сигнали" !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още