IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на дребно на Острова с най-силен скок за последните 5 месеца

Резултатите са много по-високи от очакваното, продажбите на дребно се повишават вече три поредни месеца

12:12 | 19.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Продажбите на дребно на Острова с най-силен скок за последните 5 месеца

Продажбите на дребно във Великобритания са се повишили значително през юли, като ръстът надхвърля доста предварителните очаквания на анализаторите. Това потвърждава оценките на Английската централна банка, че потребителските разходи ще продължат да нарастват постепенно в близките месеци.

През юни повишението на продажбите на дребно на месечна база е 1,1 на сто, показват официалните данни. Това е доста повече от предварителните прогнози за ръст от 0,3 на сто. На годишна база пък увеличението е 1,3 на сто, съобщава Bloomberg.

По този начин продажбите на дребно се увеличават за трети преден месец. При магазините за нехранителни стоки ръстът е 1,8 на сто, което компенсира спада от 1 на сто, регистриран при магазините за храни.

Най-голямото увеличение за месеца е отчетено при спортните стоки, което според анализатори се дължи на Световното първенство по футбол. Силно се е представил и бижутерийният сектор, показват данните.

Без отчитането на горивата, продажбите на дребно са се повишили с 0,9 на сто на месечна и 2,4 на сто на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:15 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още