IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

45% от учениците в България са концентрирани в големите училища

Учебните заведения у нас се различават значително едно от друго като среда и качество, каза Диян Стаматов

15:27 | 27.11.17 г.
45% от учениците в България са концентрирани в големите училища

45% от учениците в България са концентрирани в големите учебни заведения. Това каза Диян Стаматов, директор на 119-то СОУ, бивш зам.-министър на образованието, по Bloomberg TV Bulgaria. Той коментира, че през годините равнопоставеността в старта на учебния процес по различни причини се е нарушила много. 

Равнопоставеност се нарушава не толкова по отношение на възможността ученикът да влезе в образователната система, колкото от факта, че различните училища се различават значително едно от друго, както като среда, която предлагат на учениците по време на обучението, така и по отношение на качеството на самото преподаване, обясни Стаматов.

По думите му това довежда до много голямо разслояване на училищата и концентриране на много голям брой ученици в малко училища.

Около 45% от учениците се обучават в големите учебни заведения, а всички останали в малките, въпреки че броя на тези малки училища надхвърля 2000, посочи той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още