IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10-те бизнес книги на 2013-та година

Книгата си остава желан подарък за настъпващите празници - вижте някои от най-добрите предложения на пазара

12:30 | 17.12.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
10-те бизнес книги на 2013-та година

Наближава краят на годината и е време да обърнем поглед както към недовършеното през нея, така и към най-доброто от последните месеци. Тук ще видите препоръките на онлайн магазина Ozone.bg за 10-те бизнес книги от 2013 година, които си заслужава да прочетете, сега или след нейния край.

"Креативният гений" - Питър Фиск (Изток-Запад)

Тази книга започва от началото - Леонардо да Винчи, и ще ви доведе до последната стъпка на това да направите бизнеса си по-креативен, по-ясно насочен към клиентите и много по-идеен. С конкретни примери за успеха на десетки креативни гении Фиск е създал истински учебник за постигане на успех чрез променяне на света към по-добро.

"Бизнес етикет" - Кристина Крънчева (Изток-Запад)


Не само защото първото впечатление е най-важно, а и защото това е най-пълният наръчник за правилно поведение в бизнес и официална среда. И всичко това, комбинирано с ценни съвети по протокол и общуване от най-добрия роден експерт в сферата.

„Ефектът Медичи” - Франс Йохансон (ROI Communication)


Една от най-важните теми, за която всеки предприемач би трябвало да внимава - културата на провалянето, тук е разгледана много внимателно, за да се превърне в култура на успеха. Защото, ако не направиш няколко провала по пътя, успехът не е сладък, нали?

„Дракър за всеки ден“ – Питър Дракър (Класика и стил)

Книгата съдържа 366 текста, като всеки един е насочен към важна тема, по една за всеки ден от годината, както и един допълнителен за високосна година. С твърди корици, книгата е особено подходяща за подарък на всеки, който се интересува от съветите на Дракър.

„Заразително“ – Джона Бъргър (Обсидиан)

Според Джона Бъргър, рекламата със сигурност е слязла от позицията на универсално лекарство за популярност. Хората обръщат повече внимание на своите близки и приятели, затова основният въпрос в маркетинга става „Как да привлечем вниманието на потребителите?“ Книгата на Бъргър заслужено печели вниманието на Forbes, USA Today, Fast Company и още много от водещите световни медии, а сега вече е налична и на български.

"Златна книга на таланта" - Даниел Койл (СофтПрес)

С малки стъпки всеки ден можете да развиете своите способности в една определена област, оптимизирайки тренировките си в сферата и попивайки от таланта на околните. Койл обосновава и научно своите съвети, създавайки учебник за таланти, каквито би искал да има в офиса си всеки мениджър. 

"Всеки може да инвестира успешно" - Боян Иванчев (Изток-Запад)

Избягването на илюзиите за успешното инвестиране и ирационалното поведение по пътя на неговото постигане са две от крачките, които трябва да направите по пътя към успеха. Книгата е препоръчана от някои от най-добрите финансисти и икономисти в България и това определено я прави предпочитано четиво. 

"Опааа! (Защо всеки на всекиго е длъжник и никой не може да си плати)" - Джон Ланчестър (Жанет 45)

Ако думата "криза" ви плаши, то вероятно трябва да я разберете. Джон Ланчестър, известен иначе с художествената си литература, прави опит да покаже генезиса на световната финансова криза от последните 5 години, връщайки се десетилетия назад. И трябва да признаем, че лекотата на описанията му прави книгата разбираема дори и за "невъоръженото око" на всеки неспециалист в областта на финансите.

„Дао-то на Уорън Бъфет“ – Мери Бъфет и Дейвид Кларк (Изток-Запад)

Единици са бизнесмените, които са постигнали иконичен статут, сходен с този на Бъфет. В тази книга максимално сбито са събрани съветите на предприемача, които носят най-голям практически смисъл. Книгата е чудесен вариант за промяна на начина, по който правите бизнес, за следващата 2014 година.

„Хората, които промениха света“ - Джон А. Бърн (Изток–Запад)

През своята дългогодишна кариера в Business Week, Forbes и Fast Company, Джон Бърн има възможността да се запознае отблизо с историята на множество бизнес-визионери. В книгата си Бърн споделя най-важните уроци, които 25-те предприемачи са научили, най-големите предизвикателства, които са преодолели и най-важните съвети, които могат да споделят с колеги и съмишленици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още