IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Джим Роджърс в десет цитата

За бъдещето на Китай, за печатането на пари и за инвестициите в суровини - вижте какво мисли именитият инвеститор

11:28 | 27.12.11 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джим Роджърс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джим Роджърс. Снимка: Ройтерс

Стани китайски фермер - това е, което би трябвало да направиш

„В даден момент в историята финансистите са контролирали ситуацията, в друг – хората, които са създавали реални блага. Това е начинът, по който е съществувал светът. Въпросът е да преценим коя фаза следва и да се приспособим“, посочва Роджърс.

Плувай в собствения си коридор

Джим Роджърс признава, че в началото на инвестиционната си кариера е смятал, че другите са знаели повече от него и че се е опитвал да ги следва. С течение на времето той открил, че все повече вижданията му се разминавали с тези на останалите, като се оказвало, че те грешат.

Така той започнал да се вслушва в себе си, а не в останалите.

Индия не е място за инвеститори, но е удивителна за туристи

Очакванията на Роджърс за другия азиатски гигант – Индия, не са са толкова розови, колкото за Китай. Той смята, че страната трябва да отвори пазара си и да направи валутата си конвертируема. Според него политиците трябва да се заемат с разрешаването на проблемите, а не да ги отлагат.

„Индия има ужасяваща икономическа система. Политиците говорят за някои правилни концепции и се опитват да ги наложат, но всичко се обърква когато се стигне до прилагането им и се настъпи срещу изцяло анти-капиталистическата бюрокрация“, посочва инвеститорът.

Ако световната икономика върви добре, суровините са добро място за инвестиции... дори когато световната икономика не се подобрява, суровините си остават невероятно място за инвестиции

Според Роджърс цените на суровините винаги са вървели нагоре когато държавите са печатали пари. А в настоящата ситуация всички правителства правят точно това.

Последна актуализация: 02:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
Доктор Бернанке за съжаление не разбира икономиката, не разбира валутите и не разбира от финанси. Цялата му интелектуална кариера е базирана на изучаването на печатането на пари, категоричен е Роджърс.бени не взема решенията еднолично над него са една камара илюминанти, рептилйй и тем подобни *** така му е наредено така прави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
САЩ са най-големият длъжник в историята на света. Това не е новинако пискат за европата тогава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
pet5555
преди 12 години
В Китай живеят истински. получават само заработени пари.хората с джипове дават път на рикшите.заплатите в градовете не са по-ниски от тука. цените са като тука. технологии има и китайски, а не само копирани. една китайска машина за 20 000 долара е равностойна на френска за 150 000 долара. Кога и как българска фирма ще спечели и от печалбата да плати машината. трябва да вземе заем, с което ще я оскъпи още. и после: длъжник до безкрай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
supertrader
преди 12 години
Евреите яко се наинвестираха в Китай и им се ще там икономиката да не се забавя..ще гръмне че пушек ще се вдигне. Това там е мъртва икономика , непълноценна и Китай е нищо повече от една фабрика на която индустриалното и производство , модели , технология се измислят само на Запад и единственното което усвоиха до сега е да крадат технология чрез спектрографски анализи на материалите.И това чудо няма да почне да пада ? Пушек ще се вдига дори..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още