IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паоло Руджери – магията на предприемача

За успеха предприемачът трябва да следва всяка една своя налудничава идея, твърди менторът

11:51 | 15.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Паоло Руджери дава интервю за Bloomberg TV Bulgaria. <em>Снимка:&nbsp;To The Top</em></p>

Паоло Руджери дава интервю за Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: To The Top

 
Той е италианец. Той е чаровен. Той е добър. Той е винаги усмихнат. Той е успешен. Той е предприемач. Той е велик. Той е Паоло Руджери. 
 
На 9-ти септември Паоло Руджери успя да разтърси близо 70 души със своя семинар на тема „Новите лидери“. Събитието се проведе в хотел Експо в град София благодарение на агенция „To The Top”.
 
На събитието присъстваха главно собственици и управители на различни фирми, както и много предприемачи. Целта на Руджери бе да представи на своите лекции ключовите моменти в това как да бъдеш добър и успешен лидер.
 
Той започна с това, че за да постигнеш всички свои мечти и цели, първото нещо, което трябва да направиш в живота си, е да изясниш сам пред себе си кой си и какъв искаш да бъдеш. Човек може да бъде в 4 състояния: да има работа, да притежава работа, да притежава система или да управлява множество от системи. Във всяка една компания всеки може да бъде техник, мениджър или предприемач, като най-трудната за постигане роля е ролята на предприемача. Той трябва да мисли как да направи своята компания по-добра и да работи ежеминутно върху нея. Той трябва да създаде система на работа, която да е достатъчно добра и лесна, за да може служителите да я изпълняват безпроблемно и без него.
 
За успеха предприемачът трябва да следва всяка една своя налудничава идея. Трябва да излезе извън зоната си на комфорт, да почувства адреналина и ентусиазъма на това да вземеш стряскащи и трудни решения. 
 
Руджери припомни, че ако искаме хората да говорят за нас и за нашите идея, то те трябва да се променят постоянно. И зад всяка нова идея или продукт, който създаваме, трябва да има история, която да докосне хората и да ги накара да купуват. 
 
Друг ключов момент за една успешна фирма е да не се инвестират всичките пари в дадена компания, а да се плащат редовно дивидентите, за да може да се изградят начини, които да играят ролята на автоматични приходи – като например имоти.
 
Паоло Руджери сподели и няколко от златните правила на финансовото спокойствие – давай винаги на клиентите си повече, от колкото очакват. Никога не харчи повече, отколкото получаваш. Не харчи, за да спекулираш с парите си. Купувай само неща, които ще пазиш завинаги.  Инвестирай не в старините си, а в компанията си.
 
И за да може всичко досега изброено да се реализира и да проработи, е много важно служителите на компанията да бъдат добре подбрани и добре обгрижвани. Паоло посъветва присъстващите в залата да мотивират, да хвалят и да изненадват своите служители поне 7 пъти седмично, да слушат техните идея и мисли, както и да споделят своите собствени с тях. Като най-важно определя собствениците и управителите да са заинтересовани от служителите си като хора. Ако се следват тези прости правила, всички в различните компании ще бъдат щастливи и продуктивни. 
 
Така накара и да се почувстват всички присъстващи само за ден. Със своята магнетична личност, опита и личните си истории, Паоло Руджери докосна завинаги 70 души, които ще помнят този ден до края на живота си.
 
 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още