IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грант Кaрдон: Винаги някой расте, без значение от ситуацията

Нежеланието на част от най-младите да бъдат активни и да търсят работа е сериозен проблем в много страни по света, смята мотивационният лектор

15:58 | 04.05.15 г. 1
Грант Кaрдон: Винаги някой расте, без значение от ситуацията

Винаги има някой, който расте, без значение каква е ситуацията в икономиката и дори в условията на криза, коментира в интервю за предаването Клуб Investor.bg мотивационният  лектор Грант Кaрдон. Експертът заяви още, че парите биха могли да бъдат мотиватор, ако са дефицит.

„Ако нямаш (пари, б. ред.) и отидеш в магазина, в който ти искат пари, за да нахраниш децата си, парите стават главна мотивация. В бизнеса, ако искаш да се разраснеш и се нуждаеш от пари, това също е висока мотивация за пари. За да бъде много успешна една личност, трябва да има определени отговорности, да преследва някаква цел“, пояснява Кардон.

По думите му това всъщност е причината много богати хора да продължават да работят и да стават още по-богати. Според него това са хора, движени от целите си, не от желанието за още пари.

„Когато една фирма продължава да расте, както и аз, който искам да покрия повече страни и сега идвам и в България, излизам извън локалното, регионалното и започвам да преследвам по-високи цели“, коментира Кардон.

Той изтъква още, че освен финансовите стимули от значение за успеха са и отговорността към обществото, към лични постижения, към хората от най-близкия кръг и т.н.

Кардон признава, че нежеланието на част от най-младите да бъдат активни и да търсят работа е сериозен проблем в много страни по света. По думите му тенденцията може да бъде преодоляна чрез даване на личен пример и представянето на процесите, свързани с работата като игра.
 

Цялото интервю с Грант Кардон може да гледате в предаването Клуб Investor с Ивайло Лаков във вторник - 5 май 2015, от 21 часа в ефира на Bulgaria On Air. В него Кардон разказва за детството си, както и за това как успешно може да бъде продадена дори чаша вода.

На 14 май 2015 Грант Кардон ще е водещ на специален семинар в София - “Бизнес и живот по 10”, в който ще разкрие каква е разликата между успеха и провала, валидна във всяка сфера на професионалното и личностното усъвършенстване. Bulgaria On Air е е медиен партньор на събитието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
misanthrope
преди 9 години
Нежеланието на младите да са активни се обуславя от тлъстите и дърти *** които им седят върху главите. В силно регулираните соц. икономики на ЕЗ, няма смисъл да се мъчиш - нема прокопсия. При Тошо беше така - гледай да скатаваш и нещо ако може да откраднеш и си добре. Работиш, не работиш - все толкова пари, за това по-добре да не работишЛичен пример, трънки. Свобода трябва, реално поле за изява и растеж, а не щом тръгне нещо, веднага да го стиснеш за гушата с данъци колко може, а финансирането е от фондове на ЕС дето споменатите дърти и дебели ги отпускат по принципа "**секретно**" За растеж в кариерата е важно да се мазниш на шефа (да , дори в големите частни компании) а не колко си способен, НО и да растеш.. данъците ти такоат таковата така че нема смисъл
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още