IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винаги във форма

Кои са критичните фактори за успех в бизнеса и как те влияят върху изграждането на успешни предприемачески екипи

08:34 | 12.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Винаги във форма

Какво търсят проницателните инвеститори в хората, които подкрепят? Хора е точната дума тук, тъй като предприемачеството най-често е колективен спорт. Това е просто, наистина, но не е очевидно за повечето амбициозни предприемачи.

Инвеститорите искат да знаят, че предприемачът е идентифицирал и разбира критичните фактори за успех в индустрията, в която иска да навлезе, както и пазара и конкурентната среда на компанията. Надеждната, базирана на факти оценка на атрактивните възможности може да предостави доказателствата за това. Това е първата стъпка.

Втората стъпка е решаваща. Предприемачът събира екип, който може да покаже с минали свои действия, а не с думи, че участниците в него, работейки заедно, могат да се справят с всеки един от няколкото критични фактора за успех. Също толкова добра е алтернативата, при която предприемачът е идентифицирал какво е необходимо, както и какво липсва на екипа, и е осъзнал необходимостта да запълни празнината, може би с помощта на инвеститорите.

Като искате инвеститорите да ви подкрепят във вашето ново начинание, направете си труда да разберете критично важните фактори за успех, с които ще се сблъскате. Ако не сте работили в тази индустрия преди, намерете хора, които са го правили. Те ще знаят кои са факторите, които правят разликата между печелившите в тази индустрия и останалите. Най-успешните предприемачи ще ви кажат, че са правили много грешки по пътя. Наличието на правилния екип – екип, който може да се справи с критичните фактори за успех, е най-важното, което помага да поправите тези грешки и да се поучите от тях.

Погледнете се в огледалото и се запитайте с какво вие лично допринасяте за работата. След това попълнете вашия екип с хора, които имат качества, които вие нямате, и могат да направят това, което вие не можете. Съберете хора, които са различни от вас, хора, които могат да се справят с тези критични фактори за успех, с които вие не успявате. След това се включете в състезанието. Може би вие и вашият екип ще бъдат тези, които ще пренапишат книгата на рекордите във вашата индустрия.

Джон Мълинс ще бъде лектор на регионалната конференция за икономическия растеж по време на криза SEE Growth Summit 2014, която ще се проведе в София на 25 март 2014 г. Повече подробности вижте на http://seegrowthsummit.com.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още