IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Винаги във форма

Кои са критичните фактори за успех в бизнеса и как те влияят върху изграждането на успешни предприемачески екипи

08:34 | 12.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Винаги във форма

Идентифициране на критичните фактори за успех

За да откриете критичните фактори за успех във вашата индустрия, задайте двата въпроса по-горе на 15-20 успешни предприемачи и мениджъри в индустрията. Ще получите различни отговори, разбира се, но вероятно някои ще съвпадат. Това е, което търсите.

Какви са критичните фактори за успех за високотехнологичните предприемачи? Както всеки способен бизнесмен знае, задоволяването на нуждите на клиентите е от решаващо значение във всяка индустрия. В хай-тек бранша то се изразява в три критични фактора за успех. Грешките при тях обричат бизнеса. Правилните действия пък дават по-добър шанс за успех. Кои са тези фактори?

• Разбирането на истинските проблеми или нужди на клиентите или, образно казано - на болката на клиента;

• Разбирането на технологиите - какво могат и не биха могли да предложат както днес, така и утре

• Овладяването на технологията за решаване на тези проблеми или нужди.

При високотехнологичните предприятия понякога технологията е на първо място и едва след това се търси клиентска потребност, която тя да задоволи. В други случаи, нуждата на клиента е на първо място и тъкмо тя кара инженерите да разработят решение. И двата варианта вършат работа, стига да се постигне желаният краен резултат.

Какво искат да знаят инвеститорите

Интересуват ли се инвеститорите от това, как се справяте с критично важните фактори във вашия бизнес? Категорично да. Това е, което ги държи будни нощем. Затова те искат да са напълно сигурни, че мениджмънт екипът, който управлява парите им, може да изпълни дадените обещания. Мениджмънт екип, който е добър в изпълнението, е синоним на Светия Граал във фондовете за рисков капитал. Но как да се разпознае един добър мениджмънт екип, преди да е видян в действие? Дали успехът се крие в характера? Химията? Мотивацията? Постоянството? Опита в областта? Търговския нюх? Познаването на технологиите? В хода на изследванията си аз научих, че великият мениджмънт е съвкупност от всички тези неща и още нещо. Важни ли са характерът и постоянството? Разбира се. От значение ли е опитът в индустрията? Разбира се. Важно ли е умението за продажби? Абсолютно - това е, което успешните предприемачи правят през по-голяма част от времето си. Повечето от тези елементи са като фитнесът за спортиста. Помагат, дори са необходими може би, но не са достатъчни, за да се постигнат велики резултати.

Последна актуализация: 00:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още