IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири решения, които ще помогнат на вашия бизнес да расте

Основателят на Entrepreneurs' Organization Върн Харниш за решенията, свързани с хора, стратегия, изпълнение и пари

09:06 | 29.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Четири решения, които ще помогнат на вашия бизнес да расте

Oт Върн Харниш

Върн Харниш е основател на световно известната Организация на предприемачите  Entrepreneurs' Organization (ЕО). В продължение на 15 години той е председател на прочутата предприемаческа лидерска програма „Birthing of Giants” в Масачузетски технологичен институт (MIT), както и на програмата за действащи мениджъри на MIT/WEO „Advanced Business”.Основател и главен изпълнителен директор на Gazelles – глобална компания за обучение и коучинг. Заслужено наречен "The Growth Guy ", Харниш е и коментатор в списание Fortune.

Върн Харниш е също председател на годишните форуми, посветени на растежа – Growth Summits, в Северна Америка, Австралия, Европа и Латинска Америка.

Съществуват четири решения за развитието на вашия бизнес, които трябва да вземете правилно. В противен случай рискувате да пропилеете значителни приходи, печалби и време. Тези четири решения са свързани с Хора, Стратегия, Изпълнение и Пари.

Въпреки че повечето развиващи се компании са изправени пред непрекъснати предизвикателства във всяка една от четирите области, винаги предизвикателствата в една от тях надделяват над останалите. Ето защо решението, което първо трябва да вземете, е в коя от четирите области да насочите усилията си.

През последните шест месеца анкетирахме 1300 мениджъри на развиващи се компании в пет основни региона на света. Целта бе да проверим върху кое от четирите решения трябва да се фокусират. Това, което открихме, бяха модели, съобразени с възможностите и предизвикателства в региона, които ще споделя към края на статията.

Първо нека ви представя някои насоки към четирите решения и четири инструмента, които ще ви помогнат да вземете правилните решения за вашия бизнес.

1. Решения за Хора

Предизвикателствата, свързани с хората, влияят върху вашето щастие и могат да бъдат или източник на енергия, или емоционално изтощение. Проблемите на тема хора могат да включват конфликти с колега, недоволен клиент, доставчик, забавящ вашия успех, ключови служители, които нарушават ефективността на организацията. А може би просто не разполагате с достатъчно служители, които да обслужват вашите клиенти.

Концентрирайте се върху правилните хора, които да вършат точните неща с ясни отговорности и измерители.

Докато не уредите тези взаимотношения, те ще продължат да отнемат огромно количество емоционална енергия, което прави трудно съсредоточаването върху другите три основни решения. Съсредоточете се върху това правилните хора да вършат точните неща с ясни отговорности и измерители.

Консултантската компания Gazelles предлага документ от една страница, който ще ви помогне да разрешите тези предизвикателства.

2. Решения за Стратегия

Стратегическите предизвикателства са свързани със забавяне на растежа на приходи. Ако приходите не се увеличават толкова бързо, колкото ви се иска, тогава е време да преразгледате стратегията си, т.е. какво продавате на кого. От изключителна важност е да имате кратка формулировка на тази стратегия, така че да не губите продажби или оперативна енергия за дейности, които не са полезни за бизнеса.

Джим Колинс, автор на „Пътят към величието“, нарича тази точно формулирана стратегия "таралежа" на компанията. Алън Руди, основател на инкубатора за растеж на фирми, го нарича "пинг" на бизнеса. Други го наричат ​​уникално предложение за продажба (USP), отличаващо предимство или обещанието на бранда. Както и да решите да го наречете, знайте, че сте уцелили, ако приходите ви се разрастват толкова бързо, колкото искате.

Бурните икономически времена са склонни да разкрият слабите стратегии, ето защо много компании преосмислят своите бизнес модели.

Gazelles има документ от една страница за стратегическо планиране, който ще ви помогне да формулирате точно вашата стратегия.

Последна актуализация: 01:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още