IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да управляваш хора на потъващ кораб

Не може да не говорите за реалността, затова бъдете достъпни и честни, съветват експерти

18:33 | 22.12.13 г.
Да управляваш хора на потъващ кораб

Казус 2: Формирайте „ние срещу света“ отношение

Марк Лаун е управлявал чуждестранен екип от 100 души, когато продажбите на компанията започват да падат. Той споделя, че бизнесът му, който продавал продукти на компаниите от технологичния и медийния сектори, е загубил връзка с клиентите си, като е игнорирал важни промени в начина им на потребление.

Когато станало ясно, че компанията е в реална беда, Марк прекарал време с всеки един човек от екипа да обясни ситуацията и да определи кой от тях не е в състояние да се справи с неясната ситуация.

„Някои хора не се справят добре с несигурността“, коментира той. Марк помага на тези хора - общо 12 души - да намерят нови роли извън компанията.

За тези, които остават, Марк изгражда отношение „ние срещу всички“. Той обяснява, че това е безпрецедентно предизвикателство за компанията и че те няма да могат да се справят без тях.

„Целта на групата беше да докаже на всеки, че греши, и да покаже, че ние можем да спасим нещата,“ подчертава Марк. Той фокусира вниманието на екипа си в краткосрочен план и ги кара да изпълняват конкретни задачи с малки измерими стъпки.

За да осигури импулс, той празнува успехите и награждава всяка добре свършена работа. Когато говори с членове на екипа, той изпраща послание: „Всичко е възможно, без значение колко мрачна е ситуацията, с правилните умения и с екип, готов да се бие с всеки“.

Компанията успява да оцелее като се разделя с определени подразделения и придобива нова бизнес част.

„Миналата година беше рекордна за бизнеса, което показва, че може да се справите с отношение, което демонстрира, че не съжалявате“, подчертава той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още