IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Престижната ЕMBA програма на University of Sheffield – вече и в София

Програмата е изключително удобна и съобразена със забързания живот на днешния активен човек

15:06 | 28.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Престижната ЕMBA програма на University of Sheffield – вече и в София

Повече от 15 г. престижната EMBA програма на University of Sheffield се предлага в Солун, в Международния факултет на британския университет – City College. През последните години локациите на преподаване на програмата в региона се увеличиха и студентите от Румъния, Сърбия и Украйна също можеха да се обучават в Букурещ, Белград и Киев. 

От ноември тази година City College - Международният факултет на University of Sheffield, вече ще провежда EMBA програмата си и в София.

„В България учебното заведение присъстваше само с бакалавърските и магистърските си обучения в областта на финансите, маркетинга и мениджмънта, които провежда в сътрудничество с Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)”, сподели зам. Ректорът на университета д-р Мегаклис Петмезас.

"В EMBA програмата на университета в Солун се включват много български топ мениджъри, които се нареждат сред водещите ни студенти още от началото й през 1993 г. От години обмисляме решението да започнем да я предлагаме директно и в България. Основната причина да го направим е натискът от студентите ни, които искат да получат международна EMBA диплома на толкова високо ниво в собствената им страна", коментира Петмезас. По думите му провеждането на програмата в София ще даде възможност на мениджърите да намалят пътуванията и разходите си и по-ефективно да комбинират работа, учене и личен живот. В същото време те ще запазят възможностите за изграждане на контакти с професионалисти от целия регион, тъй като някои от курсовете ще се провеждат и в Солун, където ще присъстват всички студенти заедно, подчертава Петмезас. Предвидени са и допълнително по една учебна седмица в Солун, в края на втората учебна година, и в University of Sheffield във Великобритания, през юни на първата учебна година.

Програмата е изключително удобна и съобразена със забързания живот на днешния активен човек. Лекциите са в петък вечер, събота и неделя – веднъж месечно. Всеки от студентите разполага с програмата за цялата учебна година, заедно с датите на предстоящите модули във всичките 5 локации на преподаване – София, Солун, Букирещ, Белград и Киев. В случай, че датата на модула в София не е удобна за кандидата поради служебни или лични ангажименти, той може да посети някоя от другите 4 локации, в следващ или предходен уикенд. Повече информация за програмата можете да получите на този линк.

При завършване студентите придобиватEMBA диплома, която могат да получат директно на церемония в Шефилд, Великобритания, както и Level 7 Diploma oт Chartered Management Institute. Програмата е акредитирана от NARIC, UK, BAC, AMBA, AACSB, CMI и др.

„Над 300 български мениджъри са завършили програмата. Най-често срещаните индустрии, от които идват са: Телекомуникации и ИТ, Банки и Финансови институции, Фармацевтика, Миннодобивно дело, Производствени предприятия и др. Финансирането на програмата е или собствена инвестиция на всеки студент, когато той е предприемач или не желае да се обвърже с по-дългогодишен договор с компанията, за която работи в момента, или е инвестиция на работодателя, като сме имали случаи и един работодател да изплаща инвестицията на друг, при прехвърляне на служител от една компания на друга”, заявява д-р Петмезас и допълва: „Над 80% от нашите МВА студенти претърпяват кариерно развитие още докато учат при нас, проектите, които разработват са базирани върху компаниите, в които работят и след 10 – 12 курсови работи за една компания, когато я погледнеш от всичките й гледни точки – финанси, маркетинг, човешки ресурси и бизнес процеси, то може да се окаже, че я познаваш толкова добре, че си готов да й бъдеш CEO”.

Executive MBA програмата  на City College дава възможност за  избор от в шест специализирани  направления- Мениджмънт, Маркетинг, Финанси, Логистичен мениджмънт, Здравен  мениджмънт и Мениджмънт в  областта на човешките ресурси. Специализацията се прави в началото на втората учебна година и представлява 2 модула, които са според избора на специалност. От университета съобщават, че тази година имат промоционална оферта и таксата им за обучение е намалена с 20% до 11 600 евро. Крайният срок за кандидатстване за учебната 2015-2016 година е 25-ти октомври.

За повече информация можете да се свържете с представителния офис на университета на тел.: 02/961 62 63 или на е-мейл адрес: bulgaria1@city.academic.gr 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още