IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Институционалните инвеститори винаги имат предимство при търговията

Времето преди официалното публикуване на важни икономически данни не е подходящо за търгуване на дребните инвеститори, посочва доставчик на информация

19:10 | 23.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Институционалните инвеститори винаги имат предимство при търговията

Винаги се е знаело, че институционалните инвеститори се радват на по-бързо изпълнение на сделките от индивидуалните, което им дава решително предимство при търгуването на икономически новини, пише Роналд Орол за MarketWatch.

Какво могат да направят дребните инвеститори след разкритията, че данните за потребителското доверие на Мичиганския университет, както и други икономически новини, се предоставят по-рано на определени инвеститори.

Оказва се, че трейдърите, използващи електронни платформи за високочестотна търговия, плащат сериозни такси, за да имат достъп до често движещия пазара индекс на Мичиганския университет с няколко секунди по-рано от останалите участници.

Thomson Reuters е закупила от Мичиганския университет правото да разпространява индекса на потребителското доверие през тази година срещу сумата от 1,1 млн. долара.

Информационната агенция от своя страна взема такси от по над 5 хил. долара от институционални трейдъри, за да им предостави даните в 9:54:58 – две секунди преди официалното им разпространение.

Чикагският индекс на мениджърите по доставките пък се предоставя на абонатите в 9:42 – три минути преди официалното му публикуване.

„В секундите или минутите преди официалното публикуване на данните има изключително активна търговия, като това не е времето за търгуване на дребните инвеститори“, посочва Ерик Хънсейдър, директор на Nanex, доставчик на информация за трейдъри в реално време.

„Заради високата волатилност в този период, котировките, които виждате в CNBC или другаде, отдавна ще са се изменили значително до момента, в който натиснете бутона „купувай“.

Според него в момента, когато дребните инвеститори вземат инвестиционни решения на базата на тези популярни индикатори, цените вече ги отразяват.

„Инвеститорите никога не трябва да поставят пазарна поръчка по време на тези волатилни периоди, а да използват лимитирана“, коментира Кромуел Коулсън, президент на OTC Markets Group.

„Индивидуалните инвеститори могат да победят институционалните единствено при инвестиции в ценни книжа, за които са открили нещо, което още не е известно на пазара, както и когато търгуват по различен начин от „тълпата“, посочва професорът от университета в Джорджтаун Джеймс Ейнджъл.

Лари Таб, основател на компанията за пазарни анализи Tabb Group, изтъква че дори да бъде забранено предоставянето на икономически данни преди официалното им разпространение, високочестотните трейдъри пак биха имали предимство пред останалите.

„Те не само имат по-бързи компютри, но и разполагат със системи, които им позволяват да реагират на новините много по-бързо отколкото обикновените хора“, казва той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още