IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Бизнесът в действие“ – корпоративното събитие за всички студенти

На тридневното събитие ще участват водещи имена на българската и световна бизнес сцена

13:57 | 26.03.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;&bdquo;Бизнесът в действие&ldquo; преди две години. <em>Снимка:&nbsp;AIESEC България via Facebook</em></p>

 „Бизнесът в действие“ преди две години. Снимка: AIESEC България via Facebook

Според статистическите данни младежката безработица расте както в България, така и в останалите страни от Европейския съюз. Студентите в университетите не се чувстват подготвени за предизвикателствата на реалната работна среда, защото знанията, които придобиват са по-скоро теоретични, отколкото с практическа насоченост. Но това не е всичко - на младите хора им липсват контактите и необходимата професионална мрежа за започването на престижна работа.

AIESEC България предлага ново решение на тези проблеми - „Бизнесът в действие“. През 2013 г. шест университета в страната ще посрещнат корпоративни и неправителствени организации, които искат да помогнат за развитието на студентите, давайки им възможност да се запознаят с тяхната дейност и да приложат знанията си на практика върху специално разработените за събитието казуси.

Какво всъщност е „Бизнесът в действие“?

„Бизнесът в действие“ е тридневен форум, на който ще присъстват едни от най-големите имена на българската и световна бизнес сцена. Той се организира за седма поредна година от международната студентска организация AIESEC България. Платформата на „Бизнесът в действие“ ще даде възможност на студентите да приложат придобитите в университета умения и знания в решаването на реални бизнес казуси, заявяват от организацията.

Целта на форума е да помогне на студентите да се ориентират по-добре в бизнес средата, като им даде практическо поле за изява и възможност за проява на креативност и познания. Освен разработване на реален бизнес казус, за участниците, има осигурени и отворени обучения.

Тази година събитието в София ще се състои в Университета за национално и световно стопанство под патронажа на ректора на УНСС проф. д-р. ик.н. Стати Статиев. „Бизнесът в действие“ ще се проведе на 29, 30 и 31 март (петък, събота и неделя), като се очаква форумът да бъде посетен от повече от 250 студенти.

Първите два дни ще бъдат отворени за всички желаещи да вземат участие, като те ще могат да се запознаят отблизо с дейността на отделните компании участници. Първата половина на съботния ден ще протече под формата на изложение, където фирмите ще представят възможностите, които предлагат, а студентите ще получат отговори и мнения на експертите по отношение на интересни за тях въпроси. След изложението предстои работа по конкретните казуси с предварително подбраните кандидати.

Очаквайте „Бизнесът в действие“:

· Във Велико Търново на 27 и 28.Март

· В София от 29 до 31.Март

· В Бургас на 6 и 7.Април

· В Свищов 6 и 7.Април

· В Пловдив на 13 и 14.Април

· Във Варна на 27 и 28.Април

Oт участниците на събитието се изисква само да проявят инициативност, да вземат участие, за да осигурят своето по-добро бъдещо развитие. Партньорите на AIESEC, от своя страна, са се постарали да осигурят интересни и предизвикателни казуси на различна тематика. Направленията, в които са разработени, са IT, маркетинг, финанси, психология, екология и др.

Investor.bg e медиен партньор на събитието 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още