IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес старт с малък капитал – ето, че е възможно

Вижте четири бизнес идеи, които са стартирани с доста малко капитал и са се превърнали в компании за милиони

11:02 | 15.06.10 г. 3
Автор - снимка
Създател
Бизнес старт с малък капитал – ето, че е възможно

Започването на бизнес изисква пари. Инвеститори в рисков капитал, бизнес ангели, банки – всички те понякога подкрепят стартиращи проекти, но доста по-рядко, отколкото се налага на самия предприемач да развива сам идеята си, докато привлече вниманието на инвеститорите.

Наличието на голям начален капитал обаче не винаги означава, че може да бъде създаден голям бизнес. По време на дотком балона например имаше множество добре капитализирани компании, които изчезнаха от пазара. За разлика от тях, в този материал ще видите четири проекта, стартирали с малко пари, но които са се превърнали в голям бизнес.

Четирите истории, които разказва Enterpreneur.com, са на създателите на Subway, Alienware, Ticketsnow и Body Shop. Може да разгледате четирите проекта и историите на създаването им в галерията към статията.

Разбира се, не е честно да се гледа единствено към първоначалния капитал, с който са били стартирани тези идеи. Няма как да не бъде отчетена тежката работа и жертвите, които са дадени за постигането на тези резултати. Примерът на тези проекти обаче може да се използва от много предприемачи, които искат да развият успешно своите идеи и да продадат бизнеса си за доста пари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 14 rate down comment 0
Андрей Любенов
преди 14 години
благодаря, коригирахме :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 0
mrvip
преди 14 години
entREpreneur.com, а не entERpreneur.com. A jamiemirror е истински българин...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 2
jamiemirror
преди 14 години
Чак се изненадвам как сте пропуснали Ябълката на Рокфелер....Легенди са нужни - за да не прозира истината че най-често големи компании се създават с мръсни пари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още