IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BalREAct

Втора конференция за антикризисни мерки за пазара на имоти

12:00 | 24.04.09 г.
BalREAct

Втората антикризисна конференция „BalREAct - пазарът на имоти в България - възможности по време на криза” ще представи мерки за раздвижване на пазара на имоти в България. Ще бъде обсъдено как да се облекчат предприемачите и да се насърчи инвестиционната активност в бранша при актуалната икономическа ситуация.

Други ключови теми на форума, който ще се проведе между 24 и 26 април 2009 г. в Интер Експо и Конгресен Център в София ще бъдат въпроси като подобряването на административното обслужване, публично-частното партньорство, данъчното облагане, алтернативните форми на финансиране и работата с ютилити компаниите. Освен това ще се обсъдят теми, свързани с търговските центрове в България, пазара на офиси в условията на скъпо финансиране и отслабено търсене и държавната политика за развитието на индустриалните зони.

За първи път в рамките на конференцията ще се проведе Ден на отворените врати на 25 април – серия от лекции, насочени към крайните потребители. Темата на панелите, до които широката публика ще има свободен достъп, ще бъде жилищната политика.

Акцент в програмата на конференцията е представянето на проектите за Вторичен столичен център на 26 април. Ще бъдат изложени предложенията на шестте участника в конкурса непосредствено преди обявяването на победителя в началото на май. Идеите на световноизвестните архитекти Заха Хадид, Норман Фостър, Доминик Перо, Фуксас Асочати и българските им колеги ще бъдат презентирани от студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Конференцията ще протече паралелно с изложението за недвижими имоти BalPEX.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още