IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VIZAR 2007

Европейски награди за българска архитектура

09:00 | 15.11.07 г.
VIZAR 2007
В периода 12 - 18 ноември 2007 г. София ще бъде домакин на третото издание на Европейските награди за българска архитектура VIZAR.

В продължение на пет дни в Огледалната зала на Националната художествена галерия (пл. Батенберг) ще бъдат експонирани творби на български архитекти, работещи в много страни по света.

VIZAR e изложба-конкурс за проекти и реализации на български архитекти, работещи в цял свят. VIZAR ("визии за архитектура", "визии за изкуство", "визи" за архитектура) се провежда като бианале. Международно жури от авторитетни архитекти, културолози и хора на изкуството оценяват творбите и награждават на специална церемония лауреатите.

Изложбата конкурс ще се проведе в два раздела: Раздел 1: Проекти 2006 – 2007 и Раздел ІІ: Алтернативна архитектура.

VIZAR 2007 се провежда под егидата на президента на България и с подкрепата на Европейския културен парламент, Министерство на културата, Съюз на архитектите в България, Камарата на архитектите в България, Университета по архитектура, строителство и геодезия и други.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още