IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложение за недвижими имоти и инвестиции Real Vienna

Събитието е посветено на източноевропейския регион

09:00 | 31.05.06 г.
Автор - снимка
Създател
Изложение за недвижими имоти и инвестиции Real Vienna

Първото международно специализирано изложение за недвижими имоти и инвестиции Real Vienna се открива на 31 май в австрийската столица, съобщиха организаторите.

Събитието е посветено на източноевропейския регион и на изключителния потенциал за развитие на икономиката и инвестициите, който носи разширяването на Европейския съюз.

Сред участниците са 120 големи изложители от 15 източноевропейски страни. България ще бъде представена от един участник – HVB - Банка Биохим.

В рамките на форума до 2 юни ще бъдат представени и инвеститорски проекти от региона, ще се проведат над 30 дискусии с най-добрите експерти от бранша на недвижимостите.

Акцентът пада върху представянето на новите членки на ЕС: Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Словения, Естония, Латвия, Литва, Малта и Кипър.

Наблюдателите смятат, че икономиката в тези страни се развива с трайна динамика и много добри прогнози за бъдещето. Финансовите експерти очакват тази година растеж на БВП от над 4% в Полша, Чехия, Унгария, Словения и Словакия.

На пазара на недвижими имоти в Източна Европа се наблюдава нарастващо търсене на офис-площи и съответно намаляване на броя на незаетите такива и всичко това на фона на стабилни равнища на наемите и увеличаващо се строителство, посочват организаторите на изложението.

Добре според тях се развиват и проектите в публичния частен сектор (училища, болници и градоустройство), както и в жилищното строителство, дребни търговски обекти и логистични центрове.

Нови добри възможности за инвестиции според експертите се откриват и в Словакия и Словения, но тенденцията сочи разширяване на изток в посока България, Русия и Украйна.

Изложението Real Vienna цели да даде възможности на всички тези страни да представят недвижими имоти на потенциални международни инвеститори. Градоустройствени инвестиционни проекти ще покажат общинските управи на Белград, Братислава и Букурещ, както и Московската асоциация на инвеститорите. 

Повече информация за събитието може да бъде намерена тук
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още