IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dubai World договори план за разплащане с кредиторите

Постигната е „принципна договореност“ за преструктуриране на заеми за 14,4 млрд. долара

09:42 | 20.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Dubai World договори план за разплащане с кредиторите

Дубайската инвестиционна компания Dubai World обяви, че е постигната „принципна договореност“ за преструктуриране на кредити на стойност 14,4 млрд. долара, отпуснати от група от банки.

Очаква се фондът да плати 4,4 млрд. долара в рамките на пет години, а останалите 10 млрд. долара да бъдат разсрочени за срок от осем години, се казва в официално съобщение на компанията, цитирано от Bloomberg.

Освен въпросните 14,4 млрд. долара трябва да бъдат преструктурирани и кредити от правителството, с което общата сума на преструктурираните задължения ще набъбне до 23,5 млрд. долара.

Банките ще получават лихва от 1 на сто по кредитите на стойност 4,4 млрд. долара, които са със срок 5 години. Кредиторите ще имат три възможности за избор за осемгодишните заеми, където лихвата ще е поне 1%, като ще има и надбавка от 1,5-2,5 на сто.

„Окончателното споразумение не променя основите на условията, договорени на 25 март. В частност, няма допълнителна финансова подкрепа от правителството на Дубай“, се казва в съобщението и се допълва, че окончателното одобрение изисква съгласието на останалите кредитори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:52 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още