IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Собствен дом – по-важен за британските купувачи от създаването на семейство

Почивката в чужбина и активният социален живот се оказват в дъното на класацията на приоритетите

11:53 | 18.05.10 г.
Собствен дом – по-важен за британските купувачи от създаването на семейство

Британците, които планират покупка на ново жилище, вярват, че притежаването на собствен имот има по-висок приоритет в живота от сключването на брак или създаването на семейство, сочи проучване на ComRes Ltd, цитирано от Bloomberg.

Запитани да определят степента на важност на притежанието на дом, 71% от анкетираните я оценяват на най-малко 8 пункта при скала до 10 пункта, в сравнение с 46% за брака и 44% за създаването на поколение, сочи анкетата, която е поръчана от най-голямата компания за жилищно строителство на Острова, Barratt Developments.

„Тези резултати разкриват, че икономическите проблеми от последните три години не са намалили огромния апетит за жилищна собственост във Великобритания“, коментира главният изпълнителен директор на Barratt Марк Клеър.

Агенцията е анкетирала през март 2905 потенциални купувачи на жилищни имоти, които са се регистрирали в сайта на Barratt Homes през последните девет месеца.

Почивката в чужбина и активният социален живот се оказват в дъното на класацията на приоритетите, като събират 24% и 27% съответно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още