IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Създават мащабна компания за развитие на логистични проекти в Европа

Новата компания цели да изгради портфолио от имоти на обща стойност от 1 млрд. евро в Западна и Централна Европа

11:05 | 15.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Създават мащабна компания за развитие на логистични проекти в Европа

Helios Europe, паневропейската компания, специализирана в развитието на логистични имоти, смята да развие мащабно портфолио от логистични имоти в Европа.

Партньорството е създадено съвместно с фонд мениджъра Mansford Real Estate и предвижда развитието на имоти на обща стойност от 1 млрд. евро в цяла Европа.

Новото дружество е получило „значителна финансова подкрепа“ от два от най-големите британски пенсионни фонда - West Midlands Pension Fund, както и пенсионния фонд на British Airways.

Партньорите смятат да изградят логистични комплекси с обща площ от 1,2 млн. кв. м, които ще бъдат разположени главно в Западна и Централна Европа.

Компаниите смятат да се насочат предимно към пазарите на Австрия, Швеция, Германия, Словакия, Чехия и балтийските страни.

По думите на Майк Хюс, изпълнителен директор на Helios Europe, финансовата подкрепа за инвестиционната програма на компанията показва подновено доверие на логистичния пазар в Европа.

Изпълнителният директор на Mansford Оливър Смит също потвърждава, че очакванията за сегмента са положителни. „Ние вярваме, че перспективите за ръст на логистичния пазар в Континентална Европа остават добри и това е пазар, който следим от близо“, посочва той.

Mansford е създадена през 1995 г., като инвестира директно в имоти, генериращи приходи, както и в такива в процес на развитие. Компанията е участвала в структурирани сделки на обща стойност от около 1,8 млрд. паунда.

През 2006 г. тя продаде своето портфолио във Великобритания и наскоро завърши първата фаза от привличането на капитали за своя нов опортюнистичен фонд, насочен към пазара на Острова. Той ще цели да инвестира 400 млн. паунда в британски бизнес имоти, за да се възползва от настоящите изгодни възможности на пазара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още