IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят почивни бази за ученици

Образователното министерство иска да разполага с 60 бази, поне 25 от тях трябва да са на морето

09:46 | 11.05.10 г.
Автор - снимка
Създател
Търсят почивни бази за ученици

Министерство на образованието, младежта и науката (МОМН) обяви обществена поръчка за сключване на договор със собственици на почивни бази, в които да бъдат настанявани деца за така наречения ученически отдих, става ясно от обявление в Агенцията за обществени поръчки.

Почивни бази се търсят в цялата страна, като общият брой на обектите, с които министерството иска да разполага, е 60. Най-малко 25 от тях трябва да са разположени по Черноморието - „в близост, която да позволява ежедневно посещаване на плажната ивица“.

Тези бази трябва да имат общ капацитет за осигуряване на летен отдих през месеците юни-септември на не по-малко от 25 000 ученици при средна продължителност на смяната – минимум 10 дни. Кандидатите трябва да разполагат с минимум 250 души постоянно зает персонал на трудов договор.

За взимане на решение къде ще почиват децата с най-голяма тежест ще е предложената цена, от значение е и капацитетът на почивните бази.

Договори ще се сключват за срок от три години.

Образователното министерство ще изплаща 90% от цената по договора за съответната година, като останалите до 10% могат да се заплатят при доказани инвестиции в базите и при изпълнение над 90% на бюджета на възложителя.

Отварянето на офертите в конкурса ще е на 14 юни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още