IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Махнаха незаконни бариери пред паркинга на ваканционен клуб „Русалка”

Управителите на клуба са били призовани за доброволно премахване на съоръженията, но не са направили, нито са обжалвали

15:55 | 27.04.10 г.
Махнаха незаконни бариери пред паркинга на ваканционен клуб „Русалка”

Със заповед на кмета на община Каварна Цонко Цонев днес принудително бяха премахнати незаконно изградени на входа на паркинга на ваканционен клуб „Русалка” бариери и контролно-пропускателен пункт, съобщиха от пресцентъра на общината.

В момента се извършват дейности по премахване и на бетонните фундаменти, върху които са били разположени бариерите. Заповедта на кмета е издадена днес и е изпълнена от „Бизоне” ЕООД Каварна.

Управителите на ваканционния клуб са били призовани за доброволно премахване на незаконно изградените съоръжения със заповед от 8 март тази година. След изтичане на установения 7-дневен срок за доброволно премахване заповедта не е била изпълнена, нито е е била обжалвана в 14-дневен срок пред областния управител на Добрич.

С премахването на бариерите се осигурява свободен достъп до плажа на „Русалка”, който е изключителна публична държавна собственост, посочват от пресцентъра. Досега желаещите да ползват плажа заплащаха такса за паркиране от 5 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още