IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ипотечното кредитиране във Великобритания расте

Британската лира обаче поевтиня, след като проучване показа, че никоя партия няма да спечели мнозинство в изборите

13:47 | 27.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ипотечното кредитиране във Великобритания расте

Ипотечното кредитиране във Великобритания започна да расте в началото на пролетта, като броят на одобрените от британските банки ипотечни заеми се увеличава с близо 5% на месечна база през март до 34 905 в сравнение с 33 360 през февруари.

Това показа последният доклад на Асоциацията на британските банкери (BBA), цитиран от Guardian.

Главният статистически директор на асоциацията Дейвид Дукс смята, че ниските лихвени проценти по заемите ще насърчават активността на пазара през следващите месеци. В същото време високата безработица и предпазливостта на банките ще останат основни рискови фактори за неговото възстановяване.

Предстоящите на 6 май парламентарни избори накараха част от купувачите да отложат покупката на имот заради неяснотата относно резултата от тях. Последните социологически проучвания показаха, че нито консервативната, нито управляващата в момента лейбъристка партия няма да успеят да си набавят мнозинство в парламента.

Данните на Асоциацията на британските банкери показаха още, че нетната стойност на ипотечното кредитиране е намаляла до 2,4 млрд. паунда през март в сравнение с 2,7 млрд. паунда за февруари. Тази стойност отразява разликата между новоотпуснатите ипотечни заеми и погасените вноски.

Британската лира поевтинява с 0,8% срещу щатския долар по време на днешната валутна сесия и към 13:45 ч. българско време двойката GBP/USD се котира на ниво от 1,5329 долара за лира.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:04 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още