IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вебер строи втори завод за сухи строителни смеси у нас до Варна

От компанията изказват увереност, че строителният пазар у нас ще се възстанови през следващите години

15:33 | 22.04.10 г.
Вебер строи втори завод за сухи строителни смеси у нас до Варна

Първа копка на втория завод за сухи строителни смеси на Вебер у нас в близост до Варна бе направена днес, съобщиха от компанията.

Инвестицията в новото производство на Вебер България идва една година, след като компанията изгради аналогичен завод близо до София за 10 млн. лв.

Новият завод ще бъде разположен в община Аксаково, край село Изворско. Производствената база ще се изгражда на 22 декара, а строителният процес се предвижда да продължи една година.

Заводът ще има годишен производствен капацитет от 50 хил. тона строителни смеси и ще осигури 20 нови работни места.

Технологията, с която ще се работи в завода, не използва вода в процеса на производство и е изцяло безотпадна - всички суровини се рециклират на 100%, казват още от компанията.

„Убедени сме, че строителният пазар в България ще се възстанови през следващите години и търсенето на висококачествени продукти и цялостни системни решения ще се увеличава. Затова искаме да сме подготвени за предстоящите нужди на пазара”, коментира Снежана Семова, управител на Вебер.

Вебер е марка от семейството на френския концерн Сен Гобен и има 230 завода в цял свят. Сен Гобен оперира в 60 страни с отчетени продажби от 37,8 млрд. евро за 2009 г., а общият брой на служителите й в световен мащаб надхвърля 200 хил. души.

Търговското представителство на Сен Гобен Вебер Теранова стартира дейност на българския пазар през 2001 г. През 2004 г. Сен Гобен Вебер България е регистрирана като дъщерно дружество и открива първата си складова база в Казичене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още