IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Чакат с 30% повече вложения в бизнес имоти в Европа, Близкия Изток и Африка

Инвестициите може да достигнат 90 млрд. евро през 2010 г., смятат специалисти

12:02 | 22.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Чакат с 30% повече вложения в бизнес имоти в Европа, Близкия Изток и Африка

Директните инвестиции в бизнес имоти в Европа, Близкия Изток и Африка се очаква да се покачат с 30% тази година в сравнение с 2009 г. и да достигнат 90 млрд. евро, сочи ново проучване.

Според доклада на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL) обемът на инвестициите през първото тримесечие на 2010 г. е достигнал 20 млрд. евро. Това представлява ръст от 75% в сравнение с 12-те млрд. евро, отчетени за същия период на миналата година.

Въпреки това обемът от първите три месеца е с 15% по-нисък в сравнение с последното тримесечие на 2009 г., когато той е бил 25 млрд. евро.

Пазарът на Великобритания представлява над една трета от целия обем от сделки. Сумата на инвестициите на Острова за периода е била 7,8 млрд. евро, което е почти непроменено от предходното тримесечие.

На второ място след Великобритания са Германия, Франция и Швеция, всяка от които отчита ръст в активността в сравнение с година по-рано, сочи докладът.

„Първото тримесечие на годината обикновено е едно от най-слабите тримесечия; инвеститорите не оказват натиск да затварят сделки, както това става към края на годината”, коментира Ричард Блоксъм, директор Капиталови пазари за Европа, Близкия Изток и Африка в JLL.

„Обикновено първото тримесечие е с 20-30% по-слабо от последното тримесечие, така че ние не приемаме спад от 15% като знак за забавяне на пазара.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още