IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парцелът на стадиона на Галатасарай в Истанбул продаден за 281 млн. долара

На мястото на парцела ще бъдат изградени търговски център и луксозен жилищен комплекс

12:55 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Парцелът на стадиона на Галатасарай в Истанбул продаден за 281 млн. долара

Парцелът, върху който е разположен стадионът „Али Сем Йен“ на турския футболен клуб Галатасарай, бе продаден на търг а 416,5 млн. турски лири (280,8 млн. долара).

Парцелът в истанбулския квартал „Шишли“ бе продаден на участника в търга миналата седмица, предложил най-високата цена, която обаче бе значително по-ниска от очакванията на турската администрация за развитието на жилищния сектор TOKI.

Търгът за терена от 34 640 кв. м приключи само за 15 минути, след като консорциум между турската компания за имоти Nurol Real Estate и строителната компания Asciolgu Construction предложи най-високата цена. Групата смята да изгради търговски център и луксозен комплекс от апартаменти на мястото, пише турското издание Zaman.

Крайната сума на търга бе по-малко от половината от сумата от 1 млн. турски лири, която очакваха от TOKI. Администрацията ще преразгледа офертата на победителя на по-късна дата.

Новият план за парцела предвижда 10 500 кв. м зелени площи, като останалата част ще бъдат определени за строителството на офиси, апартаменти и търговски център. Строителството се очаква да започне към края на лятото, пише изданието.

В момента в процес на изграждане е нов стадион на футболния клуб в друг квартал. Той ще бъде един от стадионите, които ще бъдат използвани, в случай че кандидатура на Турция за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2016 г. бъде успешна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още