IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакват засилване на търсенето на търговски центрове на Острова

Търсенето ще повиши негативния натиск върху доходността от британските търговски центрове през следващите месеци

11:41 | 19.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Очакват засилване на търсенето на търговски центрове на Острова

Въпреки че има признаци за спад на търсенето на други видове недвижими имоти във Великобритания, сравнително големите „отстъпки“ на разположение в сегмента на търговските центрове, ще доведат до последващо засилване на търсенето за тези имоти, сочи ново проучване.

Според доклад на консултантската компания Knight Frank особено активни в своите инвестиции в търговски центрове се очаква да бъдат британските инвестиционни фондове.

Това търсене се очаква да подложи на още по-голям негативен натиск доходността от търговските центрове през следващите месеци, въпреки че фокусът ще бъде поставен главно върху първокласните активи.

Според компанията ограниченото предлагане остава основната пречка пред по-значителното възстановяване на инвестиционната активност на сегмента на търговски центрове във Великобритания.

Банките на Острова предпочитат да търсят алтернативни начини за решаване на въпроса с проблемните активи и не пристъпват към директни продажби. В този контекст и предвид сравнителния недостиг на подходящи инвестиционни възможности, който се очаква да се наблюдава и в близко бъдеще, стойностите на второстепенните активи се очаква да продължат да се покачват.

Наред с това се увеличава и търсенето от страна на търговците и операторите на вериги ресторанти за топ локации в Лондон. Те се очаква да съживят наемните нива както на големите търговски улици в Лондон, така и в моловете в британската столица. Това търсене ще се разпростре и до първокласните локации в градовете извън столицата, но няма да се отрази веднага върху второстепенните локации и по-малките градове.

Като продължение на тенденцията от последните няколко години условията за отдаване под наем на площите в търговските центрове ще останат гъвкави, въпреки че от компанията очакват известно стабилизиране на ситуацията в полза на наемодателите на топ локации, на които предлагането е ограничено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още