IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвестициите в логистични площи в Европа намаляха наполовина

Около 300 млн. евро са вложени за придобиването на складови и логистични обекти през първото тримесечие на годината

17:09 | 16.04.10 г.
Инвестициите в логистични площи в Европа намаляха наполовина

Европейските компании за имоти са инвестирали около 300 млн. евро за придобиването на складови и логистични обекти през първото тримесечие на годината, което представлява понижение от над 50% спрямо обема за същия период на миналата година.

От специализирания портал PropertyEU са регистрирали 10 сделки на стойност от 10 млн. евро до 60 млн. през първите три месеца на годината.

Най-голямата известна сделка е придобиването от страна на немската Deka Immobilien на две логистични сгради в Милано и във Венето за 60 млн. евро през февруари.

По две сделки са реализирани през тримесечието във Финландия и Великобритания и по една в Холандия, Германия, Швейцария, Швеция и Чехия. Deka е купувачът също и в чешката сделка.

За първото тримесечие на миналата година от портала са регистрирали 14 транзакции с логистични и складови площи на обща стойност 632 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още