IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 50% ръст на инвестиционните сделки с хотели през първото тримесечие

В глобален мащаб са реализирани продажби на хотели за 2,8 млрд. долара

10:11 | 16.04.10 г.
Над 50% ръст на инвестиционните сделки с хотели през първото тримесечие

Глобалният пазар на инвестиционни сделки с хотели започна със силно начало 2010 г., като обемът на сделките през първото тримесечие възлиза на 2,8 млрд. долара (3,2 млрд. евро). Това е ръст от 53% спрямо сделките за 1,8 млрд. долара през първото тримесечие на 2009 г., сочат данни на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL).

Европа, Близкия изток и Африка остават най-активният регион с продажби на хотели за 1,1 млрд. долара през тримесечието, повишение от 46% на годишна база. В Северна и Южна Америка са реализирани сделки за 991 млн. долара, отбелязвайки ръст от 70% спрямо година по-рано, а в Азиатско-тихоокеанския регион са регистрирани продажби на хотели за 736 млн. долара – увеличение от 43%.

Във Великобритания са сключени сделки с хотели за 324 млн. долара, най-високото ниво за този период и значително увеличение на годишна база спрямо 92 млн. долара през първото тримесечие на 2009 г.

„Предвид по-положителния инвеститорски сентимент към хотелските активи активността при сделките нарасна значително от началото на годината. Наличен е и повече капитал за придобивания. Наблюдаваме също забележимо увеличение на предлагането на пазара с увеличена активност на продажбите от страна на банки и други кредитори, които са поели контрол над повече активи през последната година“, казва Артър де Хааст, изпълнителен директор на подразделението на компанията в хотелския сектор, цитиран от PropertyEU.

В продължение на тенденцията от 2009 г. институционалните инвеститори остават основната група купувачи в Европа, Близкия изток и Африка, като те търсят активи на сигурни пазари в Западна Европа и генерират над една трета от покупките в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още