IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Регионалното министерство ще отдава под наем шест плажа във Варненско

Чрез договори с областната управа във Варна ще бъдат отдадени 13 плажа

13:00 | 14.04.10 г.
Регионалното министерство ще отдава под наем шест плажа във Варненско

На заседание в Министерството на регионалното развитие и благоустройството са разгледани 23 от общо 55-те плажа на територията на Варненска област и е взето решение през това лято 6 от тях да бъдат отдавани под наем от министерството, съобщи областният управител Данчо Симеонов.

Договори с регионалното ведомство за стопанисване ще се сключват за плажовете „Кабакум бисер“, „Панорама“, „Паша дере“, „Романтика“, „Камчия север“ и „Бяла юг“.

Чрез договори с областната управа във Варна ще бъдат отдадени 13 плажа. Два от плажовете - „Галата север“ и „Галата изток“, са обявени за опасни и на тях ще бъдат поставени информационни табели. Други два плажа - „Самотино“ и “Камчия юг“, ще останат неохраняеми, обясни Симеонов, цитиран от БТА.

По думите му най-ниската първоначална тръжна цена е 697 лева за плажа „Минерален басейн юг“, а най-високата - за плажа „Камчия север“ - 149 550 лева. Симеонов посочи, че очаква още днес да бъдат получени документите за търговете от МРРБ, за да може да стартира по-бързо процедурата.

Оценката на пораженията на бреговата зона вследствие на силното вълнение през март сочи, че щетите са за над 13 млн. лева, съобщи още областният управител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още