IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителните разходи в САЩ паднаха до най-ниската си точка от 2002 г.

Пазарът на недвижимо имущество ще бъде слабо място на най-голямата икономика на света и през тази година

18:11 | 01.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Строителните разходи в САЩ паднаха до най-ниската си точка от 2002 г.

Строителните предприемачи в САЩ са намалили разходите си за нови проекти повече от очакваното през февруари, като стойността им пада до най-ниското си ниво от 2002 г.

Това е поредното доказателство, че пазарът на недвижимо имущество ще продължи да бъде слабо място на най-голямата икономика на света и през тази година, предаде AP.

Данни на Министерството на търговията на САЩ показаха, че разходите за строителни проекти са намалели с 1,3% през февруари до годишна стойност от 846 млрд. долара.

Това е най-ниското ниво на строителните разходи от ноември 2002 г. Икономистите прогнозираха, че строителите ще съкратят своите разходи по-малко с 1% на месечна база.

Разходите за строителство на жилищни сгради, хотели, търговски площи и държавни инфраструктурни проекти, каквито са магистралите и училищата, намаляват през февруари.

Спадът на строителните разходи е сходен с този от януари, когато те се понижиха с 1,4% на месечна база. Февруари е четвъртият пореден месец, в рамките на който те намаляват.

В сравнение с нивата си отпреди година строителните разходи са намалели с 12,8%. Това показва, че строителните предприемачи в САЩ все още се намират в затруднено положение, което ще продължава да оказва натиск върху цялостната икономическа активност в страната.

Лошите данни за строителния сектор в САЩ през февруари бяха компенсирани от новината, че активността във фабричния сектор е стигнала най-високата си точка за последните шест години през март. Производителите реагират бързо на промените в пазарните условия и тяхната оценка за бизнес средата в САЩ е окуражаваща за перспективите пред щатската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:24 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още