IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Инвеститорът в Mr. Bricolage у нас с ?38 млн. кредит за нови магазини

Societe Generale Експресбанк, като водещ мениджър в клубна сделка с участието и на Уникредит Булбанк, подписа договор за кредит с дружеството

18:04 | 30.03.10 г.
Инвеститорът в Mr. Bricolage у нас с ?38 млн. кредит за нови магазини

Societe Generale Експресбанк, като водещ мениджър в клубна сделка с участието и на Уникредит Булбанк, подписа договор за кредит с Доверие-Брико АД на обща стойност 38 млн. евро, съобщиха от банката.

Банковото финансиране, предоставено до 30 декември 2016 г., цели да подпомогне инвестиционната програма на Доверие-Брико АД и разширяването на мрежата от магазини Mr. Bricolage както в България, така и в Балканския регион.

„Смятаме, че с така осигуреното финансиране Доверие-Брико като група ще успее да изпълни стратегическите си планове за развитие през следващите години”, коментира Милен Христов, финансов директор на Доверие-Брико АД.

Дружеството е инвеститор в магазините с марка Mr. Bricolage в България, като собствеността на компанията в България е поделена между “Доверие Капитал” АД с 55% и френското акционерно дружество „Mr.Bricolage” SA, което притежава 45% от акциите.

В момента в България работят 10 магазина в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Стара Загора, Плевен, Русе и Добрич.

През миналата година дружеството стартира експанзия в Сърбия чрез дъщерното „Брико Спец” ДОО с първа копка на магазин в Ниш. Планирани са също магазини и в Белград, Нови Сад и Суботица.

Още за плановете на компанията за Сърбия в интервю с Милен Христов може да прочетете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още