IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Необичайни оферти заливат пазара на наеми в Москва

Заради кризата на пазара собственици на апартаменти в руската столица предлагат под наем балкони, кухни и килери

16:16 | 29.03.10 г.
Необичайни оферти заливат пазара на наеми в Москва

След тежката криза на пазара на недвижими имоти в Москва собствениците на апартаменти в руската столица предлагат под наем балкони, кухни и килери, пише РИА Новости.

Офертите за наем на балкони са насочени предимно към компании, които търсят място за външна реклама, а цените варират от 2 хил. до 10 хил. рубли (70 – 340 долара) на месец, по информация на радио Говорит Москва.

Някои собственици пък предлагат балкони, които могат да се ползват за съхранение или за наблюдение на празнични прояви.

Московчани предлагат също кухни, гаражи, стаи и цели апартаменти за конкретни краткотрайни употреби като партита или заснемане на филми.

Пазарът на наеми на имоти в Москва беше доходоносен през изминалото десетилетие, но беше тежко засегнат през последните две години от икономическото забавяне, причинено от глобалната финансова криза.

Наемните цени на жилищните имоти в града се понижиха с 50% и в началото на 2010 г. пазарът е бавен във всички сегменти заради спада на цените и слабото търсене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още