IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Правителството прехвърли имоти на Чепеларе за туристическия център

Община Ботевград пък получава собствеността върху имот, който ще превърне в музей

12:02 | 17.03.10 г.
Правителството прехвърли имоти на Чепеларе за туристическия център

Правителството взе решение за безвъзмездно прехвърляне на имоти частна държавна собственост в собственост на община Чепеларе, област Смолян, съобщиха от пресцентъра на кабинета. Имотите се намират в землището на Чепеларе, местността Поделението, като са застроени с 29 сгради. 

Поделението е част от местността Мечи чал, където общината съвместно с частни инвеститори планира да разшири местния спортно-туристически център.
 
На мястото се предвижда да бъдат създадени атракции за лятото и зимата, сред които пикник зона и велотрасе, а на по-късен етап изкуствен водоем и малка хижа, уточни за Investor.bg изпълнителният директор на ”Чепеларе курорт” АД Емилиан Редански.

В публично-частното дружество участват община Чепеларе с дял от 49% и “Родопска инициатива “АД – с 51%. Акционери в „Родопска инициатива” с равни дялове са „Орион ски” АД, „Родопски дом” ООД и „Екологични продукти” ООД.

Към момента от Чепеларе до връх Мечи Чал функционира нов 4-седалков лифт с капацитет 2000 души на час. Лифтът е част от проект за над 50 млн. евро, който се реализира на три етапа за период от 5 години.

С друго решение Министерският съвет обяви за имот частна държавна собственост едноетажна масивна сграда и идеални части с площ 3270 кв. м в Ботевград. С решението е отменено правото на управление върху имота на Министерството на правосъдието поради отпаднала нужда. След като бъде прехвърлена собствеността върху имота, община Ботевград ще го превърне в музей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още