IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Институционалните инвеститори в имоти преосмислят стратегията си за ЦИЕ

Нови капитали от Япония, Корея, Китай и Сингапур също може да бъдат насочени към региона

10:10 | 17.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Институционалните инвеститори в имоти преосмислят стратегията си за ЦИЕ

Институционалните инвеститори, активни в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), досега се фокусираха изключително върху първокласните активи в Полша и Чехия. Въпреки това прогнозирана липса на инвестиционен продукт на тези пазари може в скоро време да ги принуди да насочат вниманието си към друг вид продукт и дори други страни в ЦИЕ, пише PropertyEU.

Поради ограниченото предлагане на първокласни продукти на пазара институционалните инвеститори се очаква да започнат да преосмислят стратегията си в близко бъдеще, като се пренасочат към качествени активи във второстепенни региони в Полша и Чехия или да влязат отново на други страни в региона като Словакия, Румъния и Унгария.

„Инвеститорите може да бъдат принудени да преосмислят своите инвестиционни изисквания за имоти твърде скоро ако искат да инвестират капитал в Централна Европа през 2010 г.”, смята Павел Шанка, директор Капиталови пазари в CBRE.

По думите му към региона се насочват и други източници на капитал предвид очакваното увеличение на инвестиционни възможности. Институционални инвеститори от Япония, Корея, Китай и Сингапур обмислят да инвестират свеж капитал в нови инвестиционни фондове, създадени от редица водещи европейски инвестиционни мениджъри.

„Инвестициите в ЦИЕ досега бяха осъществявани чрез специфични фондове за ЦИЕ, но напоследък започваме да виждаме, че инвестиционните мениджъри взимат предвид региона в своите паневропейски инвестиционни фондове”, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още