IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предвиждат повишена привлекателност на офис пазарите в ЦИЕ

През 2010 и 2011 г. особено привлекателни се очаква да бъдат Будапеща и Букурещ

10:11 | 16.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Предвиждат повишена привлекателност на офис пазарите в ЦИЕ

Наемните условия в Букурещ, Будапеща, Прага и Варшава се очаква да се подобрят през 2010 г. поради предвижданите понижения на наемите и увеличение на незаетите офис площи, сочи доклад на консултантската компания Jones Lang LaSalle (JLL).

Според доклада целият регион на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) като цяло ще става по-атрактивен за наемателите през следващите три-четири години.

Особено привлекателни се очаква да бъдат пазарите на имоти в Будапеща и Букурещ през 2010 и 2011 г., докато условията вероятно ще бъдат по-балансирани както за наемателите, така и за наемодателите във Варшава и Прага до 2011 г., където нивата на незаетост се очаква да бъдат по-ниски.

През 2012 г. от компанията очакват условията във всички по-големи офис пазари в региона, с изключение на Варшава, да бъдат сравнително балансирани, тъй като се предвижда съотношението между търсене и предлагане да се уравновеси.

Варшава, където нивото на незаетост в момента е 7,3%, се очаква да достигне благоприятна за наемодателите ситуация по-скоро.

„Регионът на ЦИЕ, въпреки че беше засегнат от глобалната рецесия, ще продължи да привлича корпоративни инвестиции“, смята Джон Дъкуърт, управляващ директор на Jones Lang LaSalle за Централна и Източна Европа.

„Регионът разполага с високо квалифицирана, опитна и многоезична работна сила, която е по-евтина в сравнение със Западна Европа. Поради растящите данни за безработица и стагниращи нива на заплащане, наличността и заплащането на труда се подобри. Това, в комбинация с предприемачи, действащи на пазара на имоти в ЦИЕ, които разбират постоянно променящите се нужди на наемателите, предоставя модерни, гъвкави имоти, пригодни за специфични функции, на високо-конкурентни цени“, добавя той.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още