IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Соларните паркинги – нов горещ сегмент в недвижимия сектор?

За момента са изградени два градски паркинга за хибридни велосипеди, с развитието на електромобилите сегментът може да се окаже перспективен

10:10 | 16.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Соларните паркинги – нов горещ сегмент в недвижимия сектор?

Японската компания Sanyo създаде два „соларни паркинга“ в Токио, позволяващи зареждането на батериите на до 100 от произвежданите също от компанията хибридни велосипеди "Eneloop", става ясно от съобщение на групата.

Предвид нарастващата популярност на този вид и подобни превозни средства иновативните паркинг пространства може да се превърнат в нов горещ сегмент на недвижимия пазар в страната, въпреки че до момента външни на съответната компания инвеститори не заявяват официално интерес за вложения в паркинг площи.

В конкретния на Sanyo случай паркингите са покрити с фотоволтаични пана и свързани чрез система, която функционира дори и когато времето е лошо. Събираната слънчева енергия зарежда литиево-йонните батерии на велосипедите, които бяха пуснати в продажба от групата преди около две години, а от 2009 се намират и на американския пазар.

Превозното средство, рекламирано като доста подходящо за градска среда, може да се задвижва както единствено чрез въртене на педалите, така и да получава допълнителна мощност при използването на капацитет на малък двигател.

Според Sanyo създадените от тях паркинги генерират предостатъчно енергия за зареждане на батерията на велосипеда, като дори генерираното излишно електричество се използва за осветяване на паркинг площите през нощта.

Сходен тип съоръжения е възможно да бъдат използвани и при електромобилите, за чиято инфраструктура на зареждане в понеделник големите японски автомобилопроизводители подписаха споразумение за сътрудничество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още