IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руската държава купи терен от 4000 кв. м в центъра на Париж

На поземления участък в Париж ще се строи руски комплекс, състоящ се от православен храм, духовна семинария и др.

12:26 | 12.03.10 г.
Автор - снимка
Създател
Руската държава купи терен от 4000 кв. м в центъра на Париж

Руската държава стана законен собственик на поземлен участък от малко над 4000 кв. м в центъра на Париж, разположен на брега Сена, недалече от Айфеловата кула. Документите по прехвърляне на собствеността на терена вчера са подписани от представител на руския президент и от френския финансов министър, съобщава руският вестник „Правда“.

Покупката на земята става, след като Русия спечели търга за придобиване на поземления участък, проведен през февруари. От френска страна се коментира, че руската оферта е била с най-висока цена, без да се уточнява каква е тя.

От пресссекретариата на руския президент са обяснили, че на въпросния поземлен участък в Париж ще се строи руски комплекс, състоящ се от православен катедрален храм, духовна семинария и няколко сгради с културно предназначение.

Посоченият проект обаче е още на начална фаза и предстои скоро руски и френски архитекти да започнат детайлната му разработка, а след това ще бъде избран и изпълнител на строителството.

Планира се руският духовно-културен комплекс в Париж да бъде готов не по-рано от 2015 г., защото неговото строителство не може да започне преди 2012 г. Това е така, тъй като на вече руския терен е разположена френската национална служба Meteo France и според условията на договора френската страна ще освободи участъка в края на 2011 г., като дотогава плаща аренда на Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:06 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още